Sajtóközlemény

Archívum

A Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ pályázatot nyújtott be a TÁMOP keretén belül a Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok támogatására kiírt pályázati felhívás keretén belül 2010. szeptemberében.

Az NFÜ 32.000.000 Ft, 100%-os támogatást ítélt meg az “Esély az esélyekhez” című projektre.

Az “Esély az esélyekhez” a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik segítését tűzte ki fő célul, elsősorban csoportfoglalkozások, terápiák, táborok és más szabadidős programok megvalósításával. A programunk során 19 tevékenységet fogunk megvalósítani. Ennek keretében a gyermekek részt vehetnek többek között lovas terápián, önvédelmi foglalkozáson, gyermekcsoportokon, filmklubon, különböző táborokban, míg a szüleiknek szülőcsoportot szervezünk. A közös programok keretében lesznek családi napok, kirándulások. A projekt keretén belül családterápia igénybe vételére is lehetőség nyílik.

A programot 2012. március 1. és 2014. február 28. közötti időszakban valósítjuk meg.

A projektbe 50 fő gyermeket (6-18 éves korig) kívánunk bevonni, illetve az ő szüleiket intézményünk ellátási területéről. Alapellátott, védelembe vett, illetve átmeneti gondozott gyermekek közül kerülnek kiválasztásra a résztvevő gyermekek, előzetes jelentkezés alapján.